Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Aleksander
Resnična zgodba o življenju enega najvplivnejših svetovnih voditeljev v zgodovini...
  • Naša ocena5/10
  • Vaša ocena-

Aleksander

ALEXANDER

, 2004., Nemčija, ZDA, Nizozemska, Francija, 175 min.
AleksanderAleksanderAleksanderAleksander
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
V njem je vsakdo videl nekaj drugega - častihlepnega ter pogumnega kralja in vojščaka, ki z mladostniško aroganco vodi svoje precej oslabljene sile proti ogromni perzijski vojski, sina, ki obupno poskuša pridobiti naklonjenost in pozitiven odziv lastnega očeta, neutrudnega zavojevalca, ki ni izgubil niti ene bitke in ki je svoje vojake odpeljal do konca (znanega) sveta. Bil je vse to in še več. On je bil Aleksander Veliki.

Film Aleksander Oliverja Stona temelji na resnični zgodbi o življenju enega najvplivnejših svetovnih voditeljev (COLIN FARRELL), moža, ki je osvojil 90 % tedaj znanega sveta, preden je dopolnil 25 let. Vodil je svojo nepremagljivo grško, makedonsko, kasneje tudi vzhodnjaško vojsko po 35.500 kilometrov dolgi poti obleganj in osvajanj, v obdobju samo osmih let. Do svoje smrti v 33. letu življenja je ustvaril cesarstvo, kakršnega svet do tedaj ni videl.

Dogajanje je umeščeno v Aleksandrovo, predkrščansko, družbo, katere običaji in morala so se znatno razlikovali od današnjih. Film raziskuje čas neznanske lepote in neverjetne brutalnosti ter ponuja nepopačen pogled na Aleksandrovo življenje in odnos z materjo Olimpiado (ANGELINA JOLIE), očetom Filipom (VAL KILMER), prijateljem in vojnim poveljnikom Hefestonom (JARED LETO), častihlepno in prelepo soprogo Roksano (Rosario Dawson) ter generalom Ptolomejem (ANTHONY HOPKINS).


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2019 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala