Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Lorax
Mladi Ted mora posvariti mesto pred ekološkim uničenjem, ki so ga povzročili meščani
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Lorax

Dr. Seuss The Lorax

, 2012., ZDA, 86 min.
LoraxLoraxLoraxLoraxLorax
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Ustvarjalci zabavne animirane komedija Jaz, baraba predstavljajo neverjetno pustolovščino mladega Teda, ki skuša očarati ljubko mladenko. V iskanju primernega darila Ted naleti na modrega Once-lerja, ki mu razloži zgodbo o skrivnostnem varuhu dežele Loraxu. Skupaj z oranžnim čemernežem mora Ted posvariti mesto pred ekološkim uničenjem, ki sta ga povzročila pohlep in brezobzirnost meščanov.

Ustvarjalci filma Jaz, Baraba, so po knjižni predlogi legendarnega ameriškega pisca zgodb za otroke Dr. Seussa, na filmska platna poslali dolgo pričakovani film Lorax. Gre za 3D adaptacijo klasične zgodbe o varuhu gozda in zagovorniku dreves – nekoliko nenavadnemu in malo sitnemu karakterju, ki tako mlajše kot starejše generacije opominja, da za naš planet še obstaja upanje in da ni nikoli prepozno. Animirana dogodivščina spremlja 12-letnega dečka, ki išče pravo trufu drevo, saj je to edina stvar, ki si jo želi dekle njegovih sanj. Da bi našel pravo drevo, pa mora prisluhniti zgodbi o Loraxu, brkatemu bitju, ki se bori za zaščito gozdov.

Glasove za sinhronizacijo risanke so posodili Gregor Čušin (Lorax), Lado Bizovičar (Mladi Once-ler) in Branko Završan (Stari Once-ler), mladega Teda je upodobil Tadej Pišek, dekle njegovih sanj, Audrey, pa Maja Keuc. Glavno igralsko zasedbo v vlogi pogoltnega milijonarja Alojziusa O’Harea dopolnjuje Uroš Potočnik, Tedovo preveč zaščitniško mamo je glasovno odigrala Nataša Barbara Gračner, njegovo pretkano babi Vilmo pa Ljerka Belak. Manjše igralske in pevske vloge so si razdelili Zvezdana Mlakar, Gašper Jarni, Michael Green, Nejc Simšič, Jure Mastnak, Bojan Pretnar, Predrag Lalič, Ota Roš, Nuška Drašček … Sinhronizacija v slovenski jezik je potekala v studiu Videoprodukcije Kregar, za režijo je poskrbela Špela Kravogel, pesmi pa je priredil in priredil Jose.

Dr. Seussov Lorax je zabaven in čustven film, ki osvetljuje pomen ravnotežja med naravo in človeškim napredkom. Osredotoča se na Loraxa, ki je hkrati smešen in ljubek, pa tudi nekoliko zoprn karakter, ki se trudi za ohranitev gozda trufu dreves in živali, ki živijo v njem – lalabodi, pojoče mrmribe in najbolj ljubki medosnedi, imenovani barbalooti.


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2019 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala