Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Zvezdni prah
Tristan mora dekletu prinesti padlo zvezdo - dekle, ki jo preganjajo
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena-

Zvezdni prah

STARDUST

, 2007., ZDA/Velika Britanija, 130 min.
Zvezdni prahZvezdni prahZvezdni prahZvezdni prahZvezdni prah
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Na podeželskem malem mestu, ki meji na magično deželo, Tristan nadvse ljubi svoje dekle. Posebej zanjo sklene pri sebi, da bo zanjo prinesel čudežno zvezdo, ki je nekoč padla iz neba.

V zaspani angleški vasici Wall, ki je ime dobila po zidu, ki obdaja vas in jo varuje pred nadnaravnim vzporednim svetom na oni strani, mladi Tristran najlepši deklici v vasi, katere srce bi si rad pridobil, obljubi, da ji bo prinesel padlo zvezdo. Če hoče izpolniti obljubo, mora Tristran prestopiti zid in vstopiti v skrivnostno kraljestvo, ki ga razsvetljuje neskončna čarovnija in žive legende, katerih del bo kmalu postal tudi sam. V tem fantastičnem kraljestvu, imenovanem Stormhold, Tristan odkrije, da padla zvezda ni to, kar je mislil, pač pa mlada ženska, poškodovana po svojem kozmičnem padcu. Zdaj je v veliki nevarnosti, saj jo iščejo silne moči, od kraljevih spletkarskih sinov, ki jima lahko le ona zagotovi prestol, do srhljivo močne čarovnice, ki hoče z zvezdo doseči večno mladost in lepoto. Tristan sklene zvezdo varovati in jo pripeljati svoji ljubljeni na drugi strani zidu, na potovanju pa med drugimi presenečenji sreča piratskega kapitana in zmuzljivega trgovca. A če bo preživel s pomočjo svoje iznajdljivosti in močjo nove ljubezni, bo Tristan odkril tudi skrivni ključ do svoje identitete in usode, ki presega njegove najbolj divje sanje..

Zvezdni prah se je najprej pojavil kot strip avtorja Neila Gaimana in ilustratorja Charlesa Vessa, potem pa še v knjižni izdaji, in takoj postal uspešnica. Ko jo je prebral režiser Matthew Vaughn, je takoj poiskal avtorja, da bi dobil pravice za film. Ko je bilo to urejeno, je naredil osnutek scenarija in ga skupaj s scenaristko Jane Goldman tudi dodelal.

Snemanje je med drugim potekalo tudi na Islandiji in na škotskem otoku Skye, kjer je pokrajina deloma še nedotaknjena in se zdi kot drug svet. Vasico Wall pa sta “igrali” dve očarljivi srednjeveški angleški vasi, Bilbury in Castle Combe. Kraljevski grad, čarovničin brlog, kapitanovo ladjo in druge posebnosti kraljestva Stormhold so postavili v ateljeju, posebni učinki pa so osupljivi, čeprav so se bolj zanašali na znanje stare šole kot pa na vse, kar omogoča sodobna tehnologija CLAIRE DANES (Yvaine) Poznamo jo iz filmov, kot so How to Make an American Quilt, To Gillian on her 37th Birthday, U-Turn, The Rainmaker, Polish Wedding, Romeo and Juliet z Leonardom di Capriom, Little Women, The Hours, Terminator 3: Rise of the Machines in drugih. CHARLIE COX (TRISTAN) Obetvani britanski igralec je debitiral v festivalski uspešnici Dot the I in nadaljeval s Things to Do Before You’re 30, The Merchant of Venice, Casanova in drugimi. SIENNA MILLER (VICTORIA) Poznamo jo po vlogah v Bedtime, Keen Eddie, Layer Cake, Alfie, Casanova, Factory Girl in drugih. MICHELLE PFEIFFER (LAMIA) V svoji dolgoletni karieri si je prislužila tri nominacije za oskraja in zlati globus, zlati globus pa je tudi dobila za vlogo v Fabulous Baker Boys, proslavila pa se je še s filmi Scarface, Love Field, Dangerous Liaisons, The Age of Innocence, Frankie and Johnny, The Russia House, Married to the Mob, Witches of Eastwick, Ladyhawke, Wolf in številnimi drugimi. ROBERT DE NIRO (KAPITAN SHAKESPEARE) Veteran filmskega posla se je med drugim pojavil v filmih Taxi Driver, Raging Bull, The Godfather Part II, The Deer Hunter, Cape Fear ini številnimih drugih uspešnicah. MATTHEW VAUGHN (režija) Kariero je začel kot producent trilerja The Innocent Sleep in uspešnic Lock, Stock and Two Smoking Barrels ter Snatch in drugih. Kot režiser je debitiral s kritiško hvaljenim trilerjem Layer Cake.


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2018 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala