Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Duh
Umorjeni P. Swayze želi kot duh želi zaščititi svojo ljubljeno ženo D. Moore
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena9/10

Duh

Ghost

, 1990., ZDA, 130 min.
DuhDuhDuhDuhDuhDuh
9.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Minilo je dvajset let od prvega predvajanja Duha, vendar gledalci, ne glede na to kolikokrat so pogledali film, težko zadržijo solze in čustva med novimi ogledi. Dovolj se je le spomniti na nepozaben poljub med Demi Moore in duhom Patricka Swayzea v telesu Whoopi Goldberg.

Sam (Patrick Swayze) in Molly (Demi Moore) sta srečen in zaljubljen par, ki uživa v vsakem skupnem trenutku. V službi na banki Sam odkrije nepravilnosti v računih svojega prijatelja in kolega Carla (Tony Goldwyn), mu to prijavi ter se ponudi, da bo preučil primer. Nekega večera pa Sama in Molly na poti iz gledališča v neki mračni ulici prestreže tat, ki Sama ubije. Vendar Samov duh ne zapusti Zemlje, temveč ostane ob Molly ter ugotovi, da je umor načrtoval Carl ter da je Molly v smrtni nevarnosti. Poskuša opozoriti svojo ljubezen, ona pa ga ne sliši in ne vidi. Edina oseba, ki lahko občuti njegovo prisotnost, je spiritualni medij Oda Mae (Whoopi Goldberg).

Ta čudovit film je nagrajen z dvema kipcema Ameriške akademije, od katerih je enega dobila Whoopi Goldberg za stransko vlogo, drugi pa je pripadel Bruceu Joleu Rubinu za najboljši scenarij. Za režijo je zaslužen prekaljeni Jerry Zucker (“Prvi vitez”), izvrstno glasbeno podlago je posnel znani Maurice Jarre, vlogi ljubezenskega para  pa sta pripadli nesmrtnima Patricku Swayzeu in Demi Moore.


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2018 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala