Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Kdo je Bourne?
Film z M. Damonom, posnet po zelo uspešnem romanu Roberta Ludluma...
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena9/10

Kdo je Bourne?

Bourne Identity

, 2002., ZDA/Nemčija/Češka, 119 min.
Kdo je Bourne?Kdo je Bourne?Kdo je Bourne?Kdo je Bourne?
8.8
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Eksplozivni akcijski triler z odličnim Mattom Damonom in Frankom Potentejem temelji na enem najuspešnejših romanov vseh časov, ki ga je napisal proslavljeni Robert Ludlum. Film je leta 2003 osvojil nagrado Taurus, bil pa je tudi dvakratno nominiran za nagrado Golden Reel in za nagrado Saturn.

Potem, ko ga slučajno najdejo in rešijo ribiči, se ranjeni človek ne spomni, kdo je, niti kako je prišel v morje. Sčasoma se začne spominjati podrobnosti iz svojega življenja, kot recimo tega, da ima račun v švicarski banki. Kmalu se spomni tudi, da mu je ime Jason Bourne (M. Damon), še vedno pa mu ni jasno, kaj pri njemu počneta pištola in ponarejen potni list. Zato Bourne odide s svojo novo prijateljico Marie (F. Potente), da bi poiskal odgovore na svoja vprašanja. Stvari se zapletejo, ko ugotovi, da nekaterim nevarnim ljudem ne odgovarja dejstvo, da je še vedno živ...

"Bourneova identiteta" je odličen vohunski film, poln odlično režiranih akcijskih scen in izvirnih zgodb o tajnem agentu, ki v iskanju svoje pozabljene identitete potuje po evropskih državah in se zoprestavlja sovražnikom, ki ga želijo ubiti. Film temelji (čeprav s številnimi scenarističnimi zamenjavami) na istoimenskem romanu znanega pisatelja Roberta Luldluma in je bil uspešno televizijsko ekraniziran leta 1988, film iz 2002 pa je dosegel izvrsten komercialni uspeh. Potem sta luč sveta ugledali še dve nadaljevanji z istimi igralci z naslovoma Bourne Supremacy (2004) in Bourne Ultimatum (2007). Vsa tri dela je režiral Doug Liman, glavno vlogo pa je prevzel vedno odlični Matt Damon.


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2018 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala