Moj TV - TV Program za 200+ kanala
K-19: Črna vdova
V tekmi za vojno prevlado je ruska vlada izplula okvarjeno nuklearno podmornico K-19
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

K-19: Črna vdova

K-19: THE WIDOWMAKER

, 2002., ZDA, 138 min.
K-19: Črna vdovaK-19: Črna vdovaK-19: Črna vdovaK-19: Črna vdova
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Napeta drama o času, za katerega večina verjame, da je bil eden najbolj nevarnih v svetovni zgodovini. V nasprotju s sedanjostjo je bil to čas, ko je bilo edino zagotovilo za mir zagotovilo za medsebojno množično uničenje ...

Harrison Ford in Liam Neeson igrata v napeti drami o času, za katerega večina verjame, da je bil eden najbolj nevarnih v svetovni zgodovini. V nasprotju s sedanjostjo je bil to čas, ko je bilo edino zagotovilo za mir zagotovilo za medsebojno množično uničenje in ko so ljudje po vsem svetu neprestano čutili napetost zaradi grožnje z vojno. Zgodbo je navdihnil dogodek, ki se je zgodil leta 1961 med hladno vojno, ko je imela takratna Sovjetska zveza dovolj jedrskega orožja, da bi lahko dvakrat povsem uničila svet in ko so imele Združene države v rokah moč, s katero bi lahko svet uničile desetkrat.

Otroke v šolah so učili, kako naj se skrijejo pod mize in zaščitijo, medtem ko so njihovi starši gradili zaklonišča na svojih dvoriščih. Obe državi sta kopičili zaloge jedrskega orožja... v pričakovanju, kdo bo prvi udaril. K-19 ni film o vojni, temveč o pogumu, ki je potreben, da se vojni izogneš. Je film o vojaškem pogumu, razumu in srcu. Je zgodba o svetu, kjer kraljuje tehnologija in je žrtvovanje v imenu nacionalne varnosti nekaj povsem običajnega. Pojasnjuje dolžnost, ki jo vojaki čutijo do svojega naroda in njegovim voditeljem ter odgovornost, ki jo imajo vodje do svojih podrejenih. In nenazadnje je to zgodba o tem, kako zlahka se lahko dogodi tragedija v vojnem času ali v kateremkoli času, povzročena po nesreči, zaradi okvare... ali zaradi človeške napake.


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2018 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala