Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Druga sestra Boleyn
Dve sestri se borita za naklonjenost kralja Henrika VIII...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

Druga sestra Boleyn

The Other Boleyn Girl

, 2008., Velika Britanija, ZDA, 115 min.
Druga sestra BoleynDruga sestra BoleynDruga sestra BoleynDruga sestra BoleynDruga sestra Boleyn
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Britanski režiser Justin Chadwick je s pomočjo scenarista Petra Morgana ("The Deal", "The Queen") uspešno realiziral zanimivo zgodovinsko dramo o življenju sester Boleyn, ki so v času kralja Henrika VIII uživale veliko priljubljenost. Scenarij je adaptacija istoimenske novele znane britanske pisateljice Philippe Gregory.

Sestri Anne (N. Portman) in Mary Boleyn (S. Johansson) živita pod pritiskom očeta in strica, ki zahtevata od njiju, da ohranita družinsko ugledno nasledstvo in zavarujeta njihovo prosperiteto, in sicer tako, da ena od njiju postane ljubezen angleškega kralja Henrika VIII. (E. Bana).

Ko se nastanita na dvoru, ugotovita, da je življenje tam veliko bolj zapleteno kot v provinci, kjer sta prej živeli. Hitro se tudi sami spremenita v nasprotnici. Na začetku se zdi, da je Mary osvojila kraljevo zaupanje, saj postane njegova ljubica in mu rodi nezakonskega otroka. Kljub temu se Mary ne zaveda, kako zvita je njena sestra. Ne samo, da je uspela sestro potisniti na drugo mesto v kraljevih očeh, temveč ga je uspela odvniti tudi od njegove žene, kraljice Katarine Aragonske. Anne bi storila vse, da bi le postala bodoča kraljica...

"Druga sestra Boleyn" je zelo dobro režiran kostumografski film, nastal po predlogi popularnega psevdozgodovinskega romana angleške avtorice Philippe Gregory. To je sugestivna zgodba o rivalstvu dveh sester plemiškega porekla v izvrstno pričaranem kontekstu angleškega 16. stoletja.


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2019 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala