Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Začetnik
Neukrotljivemu policistu, ki preiskuje smrt svojega kolega, se pridruži novopečeni novinec
  • Naša ocena5/10
  • Vaša ocena7/10

Začetnik

THE ROOKIE

, 1990., ZDA, 121 min.
ZačetnikZačetnikZačetnikZačetnik
7.3
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Začetnik je še eden v nizu Eastwoodovih klasik, v katerem se je ponovno lotil dvojne naloge - igre in režije. Clintonova režiserska veščina v tem filmu sicer ni bila toliko hvaljena, kot nekatera njegova kasnejša dela, npr. Nedotakljivi, Mostovi okrožja Madison, Ponoči v vrtu dobrega in zlega ter Punčka za milijon dolarjev, dejansko pa je njegova genialnost prisotna tudi v vsakem kadru tega vratolomnega filma, v katerem je Clint dokazal, zakaj je še vedno eden največjih obrazov, ki jih je film kdaj imel.

Clint Eastwood je hitropotezni policist tankih živcev, ki je odločen najti morilca svojega partnerja. V eksplozivnem iskanju se mu pridruži novinec (Charlie Sheen), ki bo pri poskusih ohranjanja koraka s svojim izkušenim in maščevalnim kolegom naletel na številne težave.

Nick Pulovski (Clint Eastwood) je izkušeni policist, ki je včasih delal v policijskem oddelku za preprečevanje kraj avtomobilov. Pulovski izve, da za veliko verigo skrivanja ukradenih avtomobilov stoji človek po imenu Strom. Potem ko mu ubijejo partnerja, primer prevzame oddelek za umore, Nick pa nadaljuje iskanje. Kot novi partner se mu pridruži novopečeni policist David Ackerman (Charlie Sheen), ki ga preganja bratova smrt in ki se je za razliko od Nicka naučen držati pravil policijskega posla. Ko Storm (Raul Julia) ugrabi Nicka in zahteva odkupnino, mora David dokazati, da ni navaden "zelenec", temveč, da po njegovih žilah teče prava policijska kri.


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2018 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala