Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Špangleščina
Mehičanka Flor se zaposli kot služabnica pri družini z mnogimi težavami...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Špangleščina

Spanglish

, 2004., ZDA, 131 min.
ŠpangleščinaŠpangleščinaŠpangleščinaŠpangleščinaŠpangleščinaŠpangleščina
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Lepa Mehičanka Flor (Paz Vega) postane gospodinja premožne družine Clasky, ki ima kopico težav. Rezultat je duhovita študija o trku kultur in vrednot ter osvežujoče odkrit vpogled v življenje s spremljajočimi obveznostmi, kot sta poroka in starševstvo. V dobesednem pomenu je špangleščina hibrid španščine in angleščine, dialekt, ki ga govori skoraj štirideset milijonov ljudi latinskega porekla, ki živijo v ZDA.

Flor išče boljše življenje za hčerko, zato zbeži iz Mehike in se nastani v latinski skupnosti v Los Angelesu, ki je nikoli ne zapusti. Dejansko ostane zakoreninjena v svetu in jeziku, ki sta ji znana, in stikov z ameriško kulturo nima, dokler ne dobi službe pri Claskyjevih.

John in Deborah Clasky (Adam Sandler in Téa Leoni) imata težave v zakonu. John je ljubeč, potrpežljiv in umirjen. Je glavni kuhar in lastnik vse bolj priljubljene restavracije. Deborah je pred kratkim izgubila službo in se je znašla v krizi identitete. Kariera ji je omogočila kanalizirati nekaj njene nervozne energije, brez tega ventila pa njena negotovost ogroža stabilnost družine. Njuna dva otroka, Bernice in Georgie (Sarah Steele in Ian Hyland), sta žrtvi materine idealizirane predstave o tem, kakšna naj bi bila. 

Flor se zdi Deborahino sicer dobronamerno, a zbegano obnašanje čudno in ga težko prenaša. Neznanje angleščine ji pride čisto prav, da zgolj tiho opazuje obnašanje svoje delodajalke iz varne distance. A kmalu se neizogibno zaplete v življenje družinskih članov...


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2019 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala