Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Podkupljeni policaj
Policisti, ki hočejo uvesti red v četrt, se morajo soočiti s skorumpiranimi kolegi...
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Podkupljeni policaj

THE CORRUPTOR

, 1999., ZDA, 110 min.
Podkupljeni policajPodkupljeni policajPodkupljeni policajPodkupljeni policajPodkupljeni policajPodkupljeni policaj
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Kriminalistična struktura tega filma je obogatena z interesantnimi in kvalitetno izvedenimi akcijskimi scenami, v katerih se poleg Chow-Yuna Fata najbolj izkaže mladi Mark Wahlberg. Režiser filma je James Foley, ki se je podpisal tudi pod izvrstno dramo z naslovom "Glengarry Glen Ross" iz leta 1992.

Nick Chen (C.-Y. Fat) je visoko odlikovan detektiv newyorške policije, ki skuša s svojim timom uvesti red v kitajsko četrt. Ta del mesta je postal prizorišče nasilnih obračunov med tolpami, ki želijo zavladati tamkajšnjemu organiziranemu kriminalu. V Chenov tim kmalu pride nov član, mlad in neizkušen policist Danny Wallace (M. Wahlberg). Chen ni navdušen nad idejo, da v svoj uigrani tim sprejme novega, neizkušenega člana, ki je poleg vsega belec. Počasi pa se Wallacea le navadi in slednji vse pogosteje izvršuje naloge s Chenom. Kmalu Wallacea opazi lokalni gangster Henry Lee (R. Young), ki skuša premamiti mladega policaja, da bi delal v korist njegove organizacije. Kljub Chenovem nasprotovanju Wallace sprejme Leejevo ponudbo, da bi iz finančnih težav rešil svojega očeta (B. Cox). 

V iskanju inspiracije, živosti in inovacij v filmski produkciji se je Hollywood v devetdesetih letih obrnil na Zahod, natančneje v Hong Kong, svetovno prestolnico nasilnih in s krvjo prepojenih akcijskih filmov. To je med drugim pomenilo tudi začetek hongkonških filmskih zvezdnikov, med katerimi sta najbolj znana Chow-Yun Fat in Jet Li. 


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2018 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala