Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Angelina Jolie: Kleopatra je bila več kot zgolj seks simbol
"Egiptovska vladarica Kleopatra je po krivem obravnavana zgolj kot seks simbol"
31. maj 2011

Angelina Jolie: Kleopatra je bila več kot zgolj seks simbol

Dobitnica oskarja Angelina Jolie, ki bo upodobila najbolj znano in najlepšo vladarico v egiptovski zgodovini Kleopatro, je spregovorila o svoji novi vlogi.

O znameniti egiptovski vladarici je igralka Angelina Jolie povedala, da ni bila zgolj seks simbol. "Kleopatra je bila že od nekdaj napačno obravnavana in interpretirana. Tudi jaz sem mislila, da sta bila vse, kar je Kleopatra poznala, le glamur in slava, ko pa sem prebrala, da je bila predvsem močna in pogumna mama, ki je govorila pet jezikov, sem bila izjemno presenečena. Moja upodobitev Kleopatre ne bo nikoli dosegla tiste iz leta 1963, ko jo je utelesila izvrstna Elizabeth Taylor", je dejala holivudska lepotica.

Zanimivo je, da Kleopatra, po zgodovinskih dokazih sodeč, niti ni bila tako zelo fizično privlačna in lepa, kakor velja danes. Imela pa je odlične zapeljive in diplomatske sposobnosti, s katerimi ji je uspelo pritegniti Gaja Julija Cezarja na svojo stran ter tako sebi zagotoviti oblast v Egiptu.

"Čeprav se je skozi zgodovino uveljavilo mnenje, da je imela veliko ljubimcev, pa obstajaja možnost, da je v resnici imela le dva. V vsakem primeru je bila izjemna in zanimiva", je dejala Angelina. Biografski zgodovinski spektakel bo režiral David Fincher (Socialno omrežje, Dekle, ki se je igralo z ognjem), v naše kinematografe pa prihaja leta 2013.

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2019 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala