Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Moby: pesmi Britney Spears niso glasba
"Britney Spears, Black Eyed Peas in Ke$ha proizvajajo zvonjenja za mobitel in ne glasbe!"
31. maj 2011

Moby: pesmi Britney Spears niso glasba

Moby, ki je zaradi uspeha albuma Play iz leta 2000, prodanem v več kot deset milijonih izvodih, postal pop zvezda s kredibilnim mnenjem, je dejal, da se nikakor ne more poistovetiti s trenutno pop glasbo, ki prevladuje na svetovnih glasbenih lestvicah. Glasba, ki jo izvajajo Kesha, Britney Spears in Black Eyed Peas, po njegovem ni glasba.

 

"Njihove pesmi zvenijo zabavno, toda to ni glasba. To je le proizvod. Cenim jih kot pop fenomen, nekatere se celo dobro slišijo v trgovinskih centrih, a jih nikakor ne morem dojemati kot glasbo", je dejal Moby.

Še preden je plošča Play postala mednarodna prodajna uspešnica, je Moby v 90. letih ustvarjal progresiven house in tehno glasbo. Za današnjo klubsko glasbo pa pravi, da nima čustvene vsebine, kot jo premore prava glasba.

"Glasba je nekaj, kar se sporoča s čustvi, in to na zanimiv in neposreden način. Ko poslušam današnjo pop glasbo, slišim le natančno sproduciran korporacijski produkt. Ne kritiziram, toda temu reči glasba je popolnoma zgrešeno. To so reklame za zvonjenja na mobitelih", brezkompromisno pove Moby.

"Če bi bil poslovni svetovalec mladim glasbenikom, bi bilo moje prvo priporočilo, da se naučijo DJ-anja", je zaključil Moby v vlogi svetovalca mladim ustvarjalcem, ki so na začetku svoje poti v industriji, kjer se vse vrti okoli denarja.

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2019 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala