Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Kako je Hugh Grant pomagal pokopati britanski tabloid?
Tabloid "News of the World" bo po 168 letih izhajanja ukinjen zaradi telefonskega prisluškovanja slavnim
9. julij 2011

Kako je Hugh Grant pomagal "pokopati" britanski tabloid?

Direktor založniške korporacije News World, James Murdoch, je v četrtek objavil, da bo zelo uspešni tabloid News of the World prenehal z izhajanjem po 168 letih obstoja, potem ko je izbruhnila afera, v kateri je bilo ugotovljeno, da je tabloid prisluškoval mnogim znanim zvezdnikom, pa tudi navadnim ljudem. Razen tega, da so prisluškovani družini ugrabljene Madeleine Mccann, so sledili tudi telefonskim pogovorom Hugha Granta, ki tabloidu ni ostal dolžan, poročajo svetovni mediji.

Pred kratkim je Grant razkril, da je ob priložnosti, ko sta se fotografirala za News of the World, uredniku Paulu McMullanu ušlo, da mu prisluškujejo.

- Bil sam razburjen in šokiran - je tedaj dejal Grant za BBC,  in se odločil vzeti stvar v svoje roke.

Nekaj mesecev pozneje se je Hugh Grant srečal z McMullanom v nekem baru in se prtvarjal, da je slučajno skočil na pivo. Prosil je urednika, naj mu ponovno pove vse o prisluškovanju, ne samo v tem tabloidu, temveč tudi v večini britanskih medijev. McCullan pa ni vedel, da je Grant ozvočen. Igralec je zatem celotno zgodbo objavil v časopisu The New Statesman.

 

Potem, ko je  zgodba prišla na plano, je  BBC pripeljal McCullana in Granta v studio, kjer je pojasnil, zakaj je spregovoril o takšnih skrivnostih z nekim igralcem - Bilo je premišljeno - ker prihod Hugha Granta v moj pub z namenom, da bi me posnel z majhno prisluškovalno naprav v obliki nalivnega peresa, ne more biti nič drugega kot smešen - pravi McMullan.

- Ni mi težko, ker sem bil nasankan, ne morem pa verjeti, da se je neki igralec spustil na ta nivo - se je pošalil celo McMullan.

Igralec pa je ostal resen - Ne zanima vas, kdo bo nasrkal, vse dokler lahko prodajate izvode. Vi niste novinarji, nimate interesa v novinarstvu, vse se vrti okoli denarja, denarja, denarja - je tedaj rekel Grant.

Odločitev, da se tabloid na koncu zapre, je Grant komentiral z besedami - To je samo cinični menedžerski manever - je povedal.

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Povezane novice
Novice
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2019 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala