Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Petletna zaroka
Tom in Violet se zaročita, a s poroko zaradi vedno novih življenjskih okoliščin odlašata
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Petletna zaroka

The Five-Year Engagement

, 2012., ZDA, 124 min.
Petletna zarokaPetletna zarokaPetletna zaroka
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
V filmu Petletna zaroka spremljamo zgodbo Toma in Violet, ki se po letu dni skupaj odločita za poroko. Ko se Violet ponudi napredovanje v službi, Tom privoli v selitev. Zaradi prilagajanja na novo okolico in vedno novih življenjskih okoliščin poroko ves čas prelagata in ko nanju začnejo pritiskati še neučakani starši, se zlomita. Kaže, da bi vse skupaj lahko uničilo njuno sicer neomajno ljubezen…

V vseh pogledih sta Tom in Violet ustvarjena drug za drugega in ni razloga, da ne bi srečno živela do konca svojih dni. Tom je kuhar v prestižni restavraciji in obeta se mu napredovanje. Violet pa je psihologinja, ki se ji nasmiha podiplomski študij na Berkeleyju. Spretna je, sposobna. Organizirati čudovito poroko bo zanjo mala malica.

Nato pa udarec. Berkeley jo zavrne in edino mesto, ki ga lahko dobi, je na univerzi v Michiganu. Tom pogoltne svoj ponos, ji zagotovi, da lahko dve leti, kolikor bo trajal njen podiplomski študij, kuha tudi v Michiganu, in jo spodbuja, naj mesto sprejme. Samo poroko bosta malce prestavila, pa bo. Violet pod vodstvom mentorja Wintona na novi univerzi blesti in se hitro spoprijatelji z drugimi kolegi. Tomu se ne godi tako dobro. Začne se družiti z drugim "profesorskim" soprogom Billom, s katerim hodi na lov, ter najde službo v delikatesi, kjer dela sendviče.

Medtem v San Franciscu Tomov kolega Alex dobi službo, ki naj bi jo dobil Tom, če ne bi odšel, se poroči z Violetino sestro in postane oče. Doseže torej vse, kar sta imela v načrtu Tom in Violet, pa niti do poroke še nista prišla.

Predvsem Tomu se začne dozdevati, da mu je sreča obrnila hrbet in da je vsem drugim v življenju lahko, samo njemu ne. Poročni dan, ki sta se ga z Violet prej tako veselila, je zdaj nenadoma nekaj, kar bi rada čim prej opravila, da bo mir. Toda nič ne teče, kot bi moralo, in začneta celo razmišljati, da mogoče nista tako dober par, kot se je zdelo prej.


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala