Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Kralj škorpijonov
Puščavski bojevnik se upre zli vojski, da bi izpolnil svojo usodo in postal kralj...
  • Naša ocena5/10
  • Vaša ocena6/10

Kralj škorpijonov

The Scorpion King

, 2002., ZDA/Nemčija/Belgija, 92 min.
Kralj škorpijonovKralj škorpijonovKralj škorpijonovKralj škorpijonov
6.1
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film je dobil nagrado ASCAP, nominiran je bil za nagrado Saturn, Dwayne Johnson pa je bil nominiran za nagradi Blimp in Teen Choice.

V davnih časih, še pred dobo piramid, kralj Memnon (Steven Brand) izkorišča psihične moči prerokinje, da bi predvidel svoje velike zmage. V zadnjem, skoraj obupanem poskusu zaustavitve Memnona na poti okupiranja celega sveta, vodje številnih preostalih svobodnih plemen najamejo morilca Mathayusa (The Rock), da ubije prerokinjo. Mathayus pa bo dobil veliko več od tistega, za kar se je dogovoril, in se bo ob pomoči prevaranta Arpida (Grant Heslov), poglavarja Batlhazarja (Michael Clarke Duncan) in še enega nepričakovanega zaveznika znašel na usodni poti pridobivanja naslova Kralja škorpijonov.

Po opaznem tržnem uspehu filma Mumija se vrača, drugega dela priljubljene avanturistične trilogije, so proniciljivi producenti v liku Kralja škorpijonov prepoznali potencial za enako uspešen celovečerni naslov, posvečen izključno njemu. Kralj Škorpijonov režiserja Chucka Russella ni niti malo razočaral, saj je govora o privlačni in razburljivi avanturistični fantaziji, ki se odvija v nekem mitskem predčasu, ki vedno brez težav požene domišljijo številnih gledalcev. Slavni borec The Rock je s svojo monumentalno pojavo pokazal, kako je bil zares pravi izbor za vlogo legendarnega kralja, večjega od življenja, preostanek zasedbe pa je poln posrečenih igralcev, ki so izjemno prepričljivo pričarali svoje domišljijske like.

 


Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2019 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala