Moj TV - TV Program za 200+ kanala
VIDEO: Meryl Streep je osvojila Oscarja za Železno damo
Po pet zlatih kipcev sta dobila tudi filma Hugo in Umetnik, vendar je šov ukradel nemi črno-beli film
27. februar 2012

VIDEO: Meryl Streep je osvojila Oscarja za Železno damo

Umetnik je zmagovalec 84. podelitve nagrad Akademije. Domov je odnesel oskarje za najboljši film, režiserja, zvezdnik Umetnika, igralec Jean Dujardin pa je bil razglašen za najboljšega igralca. Skupaj je črno-beli tihi film dobil kar pet zlatih kipcev.
 
V bitki za najboljšo igralko, v kategoriji, kjer je vladalo največ negotovosti, je Meryl Streep premagala Violo Davis s svojo interpretacijo nekdanje britanske premierke Margaret Thatcher.  
 
"Ko so izrekli moje ime, sem imela občutek, da pol Amerike misli: 'O, ne. Zakaj zopet ona?' Toda vseeno," je povedala Meryl po osvojitvi svojega tretjega oskarja, potem, ko je bila v karieri nominirana kar 17-krat. V čustvenem govoru se je zahvalila možu za 'vse, kar ima v njenem življenju pomen' in mojstru šminke Royu Hellandu, ki z Meryl sodeluje od začetka njene kariere, včeraj pa je osvojil svojega prvega oskarja za Železno damo.
 

 
Dujardin se je zahvalil vsem novim prijateljem, ki jih je spoznal v ZDA po uspehu z Umetnikom.
 
"Rad imam vašo državo," je povedal francoski igralec, ki je v svoji kategoriji premagal Georgea Clooneya in Brada Pitta."
 

 
 
V kategorijah za najboljša stranska igralca ni bilo presenečenja - zmagi Christopherja Plummera in Octavie Spencer sta bili pričakovani. Plummer je pri 82-ih najstarejši igralec, ki je kdaj osvojil okcarja.
 
"Samo dve leti si starejši od mene, dragi. Kje si bil celo moje življenje," je nagovoril kipec v govoru.
 
Hugo Martina Scorsesea je bil včeraj film z največ nominacijami, kar enajstimi, osvojil pa je pet oskarjev, tako kot Umetnik, vendar v tehničnih kategorijah.
 
Voditeljski veteran Billy Crystal je upravičil pričakovanja organizaterjev in je uspešno popeljal gledalce skozi večurno ceremonijo. Crystal se je poslužil svojih prepoznavnih adutov, CHI videov, kjer je spojil letošnje nominirance, videli pa smo ga lahko tudi, kako spaja svoje ustnice z Georgem Clooneyem.
 
Rdeča preproga oskarjev je bila polna glamuroznih toalet, največ zmede pa je izzval prihod Sashe Baron Cohena, oblečenega v lika iz njegovega novega filma Diktator. Cohena je spremljala ženska garda, po vzoru pokojnega libijskega voditelja Gaddafija, na rdečo preprogo pa je posul pepel iz žare, zato ga je varnostna služba hitro pospremila v dvorano Kodak
 
Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2020 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala